Niittomiehille suomenmestaruus ja pronssia sm-maantiejuoksuissa

  Limingan Niittomiesten kestävyysjuoksijoilla oli onnistunut reissu SUL:n SM-maantiejuoksuissa Raumalla. Eveliina Kujala nappasi suomenmestaruuden 10 km N17 sarjassa ja Aarre Paukkeri SM-pronssia  todella kovatasoisessa 10 km M19-sarjassa. Molemmat kisoihin osallistuneet LNM:n juoksijat tekivät uudet ennätyksensä. Aarre paransi aiempaa kympin ennätystään noin puolitoista minuuttia, joka on todella kova suoritus. Eveliinan aiempi kympin ennätys parani noin puoli minuuttia.

  Aarren valmentajana Jarkko Paukkeri ja Eveliinan valmentajana toimii LNM:n valmennuspäällikkö Timo Kääriäinen. Juoksijoiden lihashuollosta on vastannut tuttuun tapaan Veikko Isokangas.

  Lämpimät onnittelut mitalisteille, sekä valmentajille ja huoltojoukoille.

  SUL:n haastattelussa Kujala kommentoi juoksuaan seuraavasti.

  Kujala: ”Kulta oli salainen tavoite”

  17-vuotisten tyttöjen sarjassa ainoa 40 minuutin alittaja oli Limingan Niittomiesten Eveliina Kujala ennätyksellään 39.24. Toinen ja kolmas olivat Siilinjärven Ponnistuksen Pinja Laasanen ja Lahden Ahkeran Sofia Rinne.

  – Vähimmäistavoite oli mitali ja enkka, mutta kulta oli sellainen salainen tavoite, Kujala paljasti.

  Kujala oli sarjassaan ylivoimainen. Juoksu sujui ongelmitta.

  – Siinä viimeisellä kierroksella vilkuilin taakse, kun minulla alkoi tulla eroa 19-vuotiaiden sarjan juoksijoihin. Kun oman sarjan juoksijoita ei näkynyt, sain mennä suhteellisen rennosti.

  https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_sulsm/