Hallikausi käyntiin Haaparannan AAG-kisoissa

  [vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3324″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3330″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3331″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3332″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3338″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”Urakointia useissa lajeissa” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”150″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Limingan Niittomiehet osallistuivat jo viidettä kertaa Haaparannan Aspen hallissa järjestettäviin Aspen Athletic Games -kisoihin (AAG) 18.1-19.1. Yleisurheiluun suunniteltu Aspen-halli oli jälleen täynnä innokkaita nuoria yleisurheilijoita Suomesta ja Ruotsista.

  Ensimmäinen kisapäivä tarjosi heti hienoja onnistumisia ja useita palkintosijoja. Pikamatkoilla juostiin alkuerät, välierät ja finaali, joten startteja tuli paljon. T11 sarjan 60 metrillä Iina Hirsikorpi paransi vauhtiaan joka juoksulla ja jännittävässä finaalijuoksussa pinkoi hienosti voittajaksi. T10 sarjan 60 metrillä myös Iina-Emilia Häyry selvitti tiensä finaaliin ja sijoittui kisassa komeasti toiseksi. Myös T15 sarjan 60 metrillä Ella Nissinaho ja Emmi Rantala pääsivät molemmat alkuerien ja välierien jälkeen finaaliin asti.

  P14 sarjassa Veikka Arffman saavutti hopeaa sekä 60 metrillä että 300 metrillä. Molemmilla matkoilla tuli ennätys. Anna Helander voitti naisten sarjan korkeushypyn kauden parhaallaan 151. Samassa kisassa Ella Nissinaho sijoittui kolmanneksi. Emmi Rantala voitti N17 sarjan pituushypyn tuloksella 467. Emmin pisimmät lähes viiden metrin hypyt olivat niukasti yliastuttuja.

  T13 800 metrillä mentiin kovaa vauhtia. Sara Säkkinen voitti näytöstyyliin oman eränsä ennätyksellään 2.56,96. Kaikkien erien jälkeen aika riitti viidenteen tilaan.[/ultimate_heading][ultimate_heading main_heading=”Tiukkaa taistelua palkintosijoista” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”150″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Sunnuntaina oli vuorossa aitajuoksut. Ruotsissa aitavälit ja korkeudet ovat hieman erit kuin Suomessa. T13 sarjan 60 metrin aitajuoksuun osallistui Anniina Jernvall. Vaikka aitaväli oli hieman totuttua pitempi sai Anniina askelrytmin toimimaan kisassa mainiosti ja selvitti alkuerien ja välierien jälkeen paikan finaalissa. Vielä finaalissakin Anniinalla vauhti vain parani ja saavutti kisassa hopeaa. Myös T13 pituudessa palkintosija oli lähellä Anniina sijoittuessa ennätyksellään neljänneksi. Samassa kisassa Milja Lumijärvi oli 14:sta ja Sonja Sovisalo 16:sta. Päivän päätteeksi Anniina osallistui vielä 300 metrin juoksuun sijoittuen ennätyksellään kuudenneksi. Samassa kisassa Sara Säkkinen oli kymmenes ja Milja Lumijärvi 22.

  T10 sarjan pituudessa Iina-Emilia Häyry ponnisti voittoon tuloksella 344. T10 sarjan 40 metrin aitajuoksussa tuli pronssia ja päivän päätteeksi Iina otti vielä voiton T10 sarjan 600 metrillä. Kaiken kaikkiaan Iinalle kisoista kaksi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi 🙂

  Veikka Arffman osallistui sunnuntaina P14 sarjan pituuteen voittaen kisan komealla ennätyksellään 518. P15 sarjan pituudessa Janne Jernvall ei saanut tällä kertaa hyppyjään aivan osumaan lankulta. Pisin hyppy, joka tuli sekin selvästi lankun takaa kantoi 428, joten ponnistuksen osuessa lankulle ovat hypyt reilusti pidempiä.

  Kisat päättyivät Niittomiesten osalta naisten kolmiloikkaan, jossa mukana olivat Ella Nissinaho, Anna Helander ja Emmi Rantala. Vaikka kisapäivien juoksut ja hypyt jo painoivat jaloissa saivat kaikki vielä kaivettua hyvän tsempin tähänkin kisaan. Emmi Rantala paransi ennätystään peräti 60 senttiä mittauttaen pisimmällä hypyllään lähes 10 metriä 9,92. Anna Helander onnistui viimeisellään yli kymmenen metrin suoritukseen mittauttaen 10,11. Myös Ella Nissinaho sai vielä viimeiseen suoritukseen parhaat loikat mittauttaen tuloksen 10,32 joka riitti kisassa pronssille.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading]Kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Ouluhallissa kisaillaan lauantaina nuorten sisuhallit eli nuorten (9-15 sarjat) piirinmestaruuskisat ja sunnuntaina avoimet piirinmestaruushallit (17 sarja ja aikuiset). Niittomiehet lähtevät kisoihin tietenkin jälleen isolla ja iskukykyisellä joukkueella! 🙂[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]