Niittomiehille kolme SM-mitalia nuorten SM-kisoista

  [vc_row][vc_column width=”5/12″][vc_single_image image=”2946″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2950″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2951″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2952″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”7/12″][ultimate_heading alignment=”left”]Limingan Niittomiesten yleisurheilijat osallistuivat isolla joukkueella nuorten SM-kisoihin 9.8-11.8., jotka pidettiin Lahdessa ja Kankaanpäässä. Lahdessa kisailivat 14 ja 15 ikäiset ja Kankaanpäässä 16 ja 17 ikäiset.

  Lahdessa Niittomiesten urheilijat aloittivat kisat lauantaina 10.8. Ensimmäisenä radalla esiintyi Saimi Lithovius T14 80 metrin aitajuoksussa. Vaikka kisa juostiin jo melko aikaisin aamupäivästä onnistui Saimi alkueräjuoksussa mainiosti kellottaen uuden ennätyksensä 12,22. Saimi oli erässään toinen ja lunasti suoran jatkopaikan finaaliin alkuerien neljänneksi parhaalla ajalla. Finaaliin Saimi lähti mitalisija tavoitteena, mutta harmillisesti kuudenteen aitaan tuli osumaa ja juoksu jäi kesken. Silti hieno esiintyminen, finaalipaikka ja ennätys SM-kisoissa.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][ultimate_heading main_heading=”Jaakko Honka heitti P15 sarjan keihäässa SM-kultaa!” heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Jaakko Honka lähti hienoisena ennakkosuosikkina P15 sarjan keihäskisaan. Nousujohteisen sarjan ensimmäinen heitto kantoi jo lähes 52 metriä, jolla jo varmistui pääsy 8 parhaan joukkoon ja finaalikierroksille. Toisella kierroksella Kannuksen Uran Lenni Yli-Kotila heitti lähes 60 metrisen ja siirtyi kisassa vankkaan johtoon. Jaakon vastaus Lennin johtoheittoon tuli viidennellä kierroksella, kun keihäs kantoi pitkälle lähes 62 metriin. Voitto tuntui jo varmalta, mutta Jaakon heitosta sisuuntunut Lenni kiskaisi heti seuraavallaan karmean kaaren aivan Jaakon heiton mittoihin asti. Heitto ei kuitenkaan aivan riittänyt kärkeen ja Jaakon tulos säilyi johtotuloksena 19 sentin turvin. Viimeisellä kierroksella kumpikaan pojista ei enää parantanut ja näin Jaakosta tuli keihään suomenmestari 🙂

  Emmi Rantala osallistui T14 sarjan pituushyppyyn, jossa mukana oli peräti 42 hyppääjää. Loistavissa olosuhteissa käydyssä kisassa Emmi onnistui toisella hypyllään mainiosti leiskattaen ennätyksensä 497. Tuloksella Emmi varmisti paikan 8 parhaan joukkoon ja finaalikierroksille. Myös ensimmäinen hyppy oli erittäin pitkä viiden metrin paikkeille, mutta hyppy oli hieman yliastuttu. Tulos 497 jäi kisassa Emmin parhaaksi ja loppusijoitus oli kuudes. Emmiltä komea onnistuminen ja ennätys kauden tärkeimmissä kisoissa.

  Arttu Savilaakso palasi kahden kuukauden kisa-/treenitauon jälkeen radalle osallistuen P15 sarjan 100 metrin juoksuun. Juoksu kulki tauosta huolimatta hyvin 60 metriin asti rintarinnan muiden kanssa. Viimeisillä kymmenillä metreillä pitkä tauko kuitenkin vielä näkyi maksimijuoksun ylläpidossa. Nyt on onneksi paikat taas kunnossa ja harjoittelua voidaan jatkaa normaalisti.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”7/12″][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Toinen kisapäivä alkoi Niittomiesten osalta T14 sarjan kolmiloikassa, jossa mukana olivat Ella Nissinaho ja Emmi Rantala. Kisan toisella kierroksella Ellan askelmerkki osui nappii ja loikat kantoivat uusiin Ellan ennätyslukemiin 10,71. Tasaisessa kisassa kolmannen kierroksen jälkeen Ellan tulos riitti hienosti finaaliin kahdeksan parhaan joukkoon. Viidennen kierroksen hyppy oli silmämääräisesti jopa pidempi kuin tuo 10,71, mutta hyppy oli aavistuksen verran yliastuttu. Emmin pisin hyppy 939 tuli kolmannella kierroksella. Joukkuekisassa Ella ja Emmi sijoittuivat kuudenneksi jääden mitalista vain 41 senttiä.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][ultimate_heading main_heading=”Aarre Paukkerille SM-hopeaa 2000 metrillä” heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Aarre Paukkeri lähti puolustamaan viime vuoden SM-hopeaa P15 sarjan 2000 metrillä. Juoksuun Aarre ja Kannuksen Uran Eemeli Katajalaakso olivat sopineet lähteä pitämään vauhtia vuorovedoin. Taktiikka alkoi purra ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun pojat repivät hieman eroa takajoukkoihin. Ennen viimeisen kierroksen alkua oli Joensuun Katajan Ilmari Lehmus saanut kaksikon kiinni ja kaksi sataa metriä ennen maalia pääsi Aarren ohi Eemelin porhaltaessa kärjessä. Loppusuoran alkaessa Aarre kuitenkin löysi vielä uuden vaihteen ja runnoi vahvalla askeleella Ilmarin ohi tuulettaen SM-hopeaa maaliviivalla. Aika 6.03,81 oli Aarren uusi ennätys.[/ultimate_heading][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2956″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”2958″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”2968″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][ultimate_heading main_heading=”Saimi Lithovius ja Ella Nissinaho SM-kultaan T14 korkeuden joukkuekisassa” heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Saimi Lithovius lähti korkeuskisaan tilastokolmosena ja mitalitavoittein. Aloituskorkeus 150 meni helposti ja 154 toisella hypyllä. Sen jälkeen rima nostettiin jo 157 senttiin, jonka Saimi selvitti kolmannellaan. Vielä seuraavakin korkeus 160 oli erittäin lähellä ylittyä, mutta harmillisesti rima tuli alas kolmesti. Vain kaksi hyppääjää selvitti tuon ja jatkoivat kisaa. Saimi sijoittui kisassa neljänneksi hypäten saman tuloksen kuin pronssille hypännyt Kokkolan Veikkojen Mia Känsäkangas, mutta pudotukset alemmista korkeuksista ratkaisi mitalin kohtalon. Korkeudessa hypättiin myös joukkuekisa, jossa Ella Nissinaho ja Saimi Lithovius saavuttivat suomenmestaruuden yhteistuloksella 293 :)[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”5/12″][vc_single_image image=”2960″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2963″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Anna Helander osallistui T15 korkeushyppyyn. Juuri ennen kisan starttia alkoi satamaan kaatamalla kastellen hyppypaikan totaalisesti. Haasteellisissa olosuhteissa kisa pääsi alkamaan 40 myöhässä. Annalla hyppy alkoi toimimaan riman ollessa 143 joka ylittyi reilusti. Tekniikka kuitenkin hieman katosi seuraavassa korkeudessa 148, josta tuli harmillisesti vielä viimeisellä niukkaakin niukempi pudotus. Annan tänä kesänä hyppäämä ennätys 155 olisi riittänyt kisassa viidenneksi.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left”]Arttu Savilaakso osallistui 100 metrin lisäksi P15 sarjan kolmiloikkaan. Pitkän tauon jälkeen oli arvoitus miten loikat toimii rankassa lajissa. Ensimmäinen kisahyppy osui kuitenkin aivan nappiin ja hyppy kantoi lähes 12 metriä. Tulos jäi vain 43 senttiä hallikaudella tehdystä ennätyksestä. Tuloksella Arttu sijoittui kilpailussa hienosti viidenneksi.

  Kilpailuiden viimeinen laji oli P15 sarjan kiekonheitto, jossa mukana oli Niittomiesten Niklas Päri. Koko päivän vihmonnut sade sai heittoringin liukkaaksi ja teki kilpailusta haasteellisen kaikille. Niklaksen ensimmäinen heitto oli pitkä ja vähintäänkin Niklaksen ennätyslukemiin, mutta epäonnekseen kiekko lensi sektorista ulos. Seuraavat kaksi heittoa päätyi verkkoon. Raamikkaan kokoinen Niklas omaa potentiaalia pitkiin heittoihin ja varmasti niitä tulemme näkemään tulevissa kisoissa.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][vc_btn title=”KISOJEN TULOKSET LAHTI” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D72641|title:tulokset|target:%20_blank|”][vc_btn title=”KISOJEN TULOKSET KANKAANPÄÄ” color=”info” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D72647|title:tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_zigzag color=”sky”][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1565625702665{background-color: #ffffff !important;}”][ultimate_heading main_heading=”17- JA 16-V. SM-Kilpailut Kankaanpää” heading_tag=”h4″ alignment=”left” margin_design_tab_text=””]Siiri Lithovius ja Kerttu Puranen olivat edustamassa Niittomiehiä Kankaanpäässä, jossa kisailtiin 17- ja 16-ikäisten SM-kilpailut. Siirin lajeina olivat N17 sarjan 100 metriä ja pituus. Molemmat lajit olivat jo ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina 9.8. Satasella Siiri pinkoi lähelle kauden parastaan. Aika 13,16 oli alkuerien 12 paras. Toisena lajina oli pituus, jossa pisin mitattu hyppy kantoi 487. Tulos riitti kisassa 13:sta. Toinen hyppy olisi ollut pidempi, mutta ponnistuksessa piikkarin kärki osui vahalle ja hyppy merkittiin yliastutuksi. Tulevana viikonloppuna Siiri saa jälleen mahdollisuuden merkkauttaa viiden metrin hyppyjä, kun vuorossa on SM-ottelut, joissa yhtenä lajina on pituushyppy.

  Lauantaina radalla nähtiin jälleen Niittomiesten värejä, kun Kerttu Puranen starttasi N17 sarjan 2000 metrin estejuoksuun. Aika 8.37,57 jäi noin 12 sekuntia Kertun ennätyksestä ja sillä kisassa kahdeksas tila.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]