Jaakko Honka lähellä mitalia SM-otteluissa

  [vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1783″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”Otteluista hieno uusi kokemus” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” margin_design_tab_text=”” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”200″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Nuorten SM-ottelut järjestettiin tänä vuonna Oulussa ja Kempeleessä. Niittomiehiltä kisoihin osallistui Jaakko Honka P14 sarjan 5-otteluun, jossa lajeina olivat 100 metrin aidat, pituus, keihäs, seiväs ja 1000 metriä.

  Ensimmäinen laji 100 metrin aidat oli Jaakolle uusi juoksumatka. Juoksuun löytyi kuitenkin hyvä rytmi alusta asti ja loppuaika 16.21 antoi pisteitä 566. Seuraavasta lajista eli pituudesta oli odotettavissa Jaakolle eniten pisteitä. Viimeinen hyppy kantoi mukavat 577 ja sillä pistepotti karttui 675 pisteellä.

  Myös keihäästä oli odotettavissa hyvin pisteitä, mutta kova vastatuuli verotti liian korkeille lähteneistä heitoista monta metriä ja pisimmäksi heitoksi mitattiin 41.98. Sillä tuli pisteitä 534.

  Neljäntejä lajina oli seiväs, jota ei oltu päästy harjoittelemaan yhtään, kun Limingan kentältä patjat puuttuvat edelleen. Vähän ennen kisaa ehdittiin kuitenkin ottaa 6 harjoitushyppyä ja sen pohjalta tulos 230 oli alkutilanteeseen nähden erittäin hyvä.

  Harmillisesti 240 yrityksen alastulossa nilkka sai aika kovan iskun ja näytti siltä että viimeistä lajia 1000 metrin juoksua ei Jaakko pysty juoksemaan. Tässä vaiheessa Jaakko oli kisassa neljäntenä vain 57 pistettä pronssista. Hyvänä juoksijana Jaakolla oli kaikki saumat nousta mitaleille. Jalkakivusta huolimatta Jaakko starttasi päätösmatkalle, mutta joutui luovuttamaan 600 metrin jälkeen, kun jalkakipu äityi liian kovaksi.

  Kaiken kaikkiaan ottelu oli erittäin hieno kokemus ja osoitti Jaakon olevan valmis haastamaan ottelussa ikäluokassaan kenet vain. Ensi vuonna SM-ottelut järjestetään Lapualla, jossa Jaakolla revanssin paikka.

  TULOKSET[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row]