Saimi Lithovius voittoon T15-sarjan korkeushypyssä TJIG:ssa

  [vc_row][vc_column width=”5/12″][vc_single_image image=”3415″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3420″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”7/12″][ultimate_heading main_heading=”Jännittävä korkeuskilpailu” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Nuorten hallikauden pääkisat Tampere Junior Indoor Games 6.3.-8.3.2020 houkutteli jälleen mukaan noin 1800 nuorta yleisurheilijaa. Kisat toimivat epävirallisesti nuorten suomenmestaruuskisoina, kun paikalla on koko Suomen yleisurheilun juniorikärki.

  Limingan Niittomiesten Saimi Lithovius oli mainiossa kisavireessä T15 sarjan korkeushypyssä, johon lähti Suomen tilastokakkosena. Kisa alkoi hyvin ja Saimin neljä ensimmäistä korkeutta 151, 156, 159 ja 162 ylittyivät ensimmäisellä. Tässä vaiheessa Saimi oli jo varmistanut kisassa hopeaa. Kisassa oli mukana Saimin lisäksi enää Suomen tilastokärki Keuruun Kisailijoiden Tuuli Järvinen. Rima korotettiin korkeuteen 165, jonka Saimi ylitti toisellaan ja Tuuli kolmannella yrityksellä. Tämän jälkeen rima korotettiin korkeuteen 168. Molemmat tytöt onnistuivat ylittämään myös tämän korkeuden kolmansilla yrityksillään. Tulos oli Saimin ennätys. Seuraava korkeus 171 ei enää ylittynyt kummallakaan ja näin Saimi voitti kisan paremmalla pöytäkirjalla. Saimin tuloksella 168 olisi päästy viime vuonna mukaan Kalevan Kisoihin.

  Ennen korkeuskisaa Saimi osallistui T15 sarjan 60 metrin aitajuoksuun, jossa sijoittui kymmenenneksi ajalla 9,55.

  Ylimmät kaksi kuvaa: Veijo Ilomäki

  [/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Finaalipaikkoja ja uusia ennätyksiä” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Niittomiehistä ensimmäisinä radalle astuivat Arttu Savilaakso ja Anna Helander. Arttu osallistui ensin M17 sarjan 60 metrille. Juoksu kulki mainiosti Artun kellottaessa ennätyksensä 7,59. Pian pikamatkan jälkeen Artulla alkoi M17 sarjan pituushyppy, jossa Arttu hyppäsi toisellaan uuden ennätyksensä 585. Tulos riitti kisassa kuudenneksi. Anna osallistui perjantaina N17 pituushyppyyn, jossa venytti kolmannellaan kauden parhaimpaansa 451. Toisena lajina Annalla oli korkeus jossa oli tuloksena 142.

  Ella Nissinaho ja Emmi Rantala osallistuivat viikonloppuna T15 sarjan pituuteen ja kolmiloikkaa. Molemmilla parhaat onnistumiset tulivat kolmiloikassa, jossa Ella sijoittui upeasti viidenneksi tuloksella 10,67 ja Emmi kymmenenneksi tuloksella 10,14. Veikka Arffman osallistui kisoissa P14 sarjan 60 metrille, pituuteen ja 300 metrille. Paras onnistuminen tuli ratakierroksella, jossa Veikka juoksi ennätyksensä 41,60 ja sijoittuen kisassa neljänneksi.

  Iina Hirsikorpi osallistui T11 sarjan 60 metrille. Alkuerissä Iina juoksi lähelle ennätystään ja pääsi ajalla hienosti B-finaaliin eli 15 parhaan joukkoon 67 juoksijan joukosta. Esta Kauler osallistui T12 sarjan pituushyppyyn, jossa tuloksena 253.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3422″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3423″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3425″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Iina-Emilia Häyry urakoi kisoissa neljässä lajissa. Lauantaina olivat vuorossa T10 sarjan 60 metriä ja kuulantyöntö. Pikamatkalla Iina voitti hienosti oman alkueränsä juosten ajan 9,94. Kuulassa Iina työnsi ennätyksensä 4,93. Sunnuntaina lajeina olivat pituus ja 1000 metriä. Pituudessa osallistujia oli yhteensä peräti 95. Iinan pisin hyppy kantoi 359, joka riitti kisassa sijaan 22. Tuhannella metrillä Iina teki hienon juoksun kellottaen uuden ennätyksensä 4.00,47 jolla sijoitus 14.

  Upea yleisurheilun hallikausi 2020 saatiin Tampereen kisojen myötä Niittomiesten osalta pakettiin. Peruskuntokauden harjoittelu jatkuu kuitenkin lähes saman tein jo kohti kesän kilpailuja :)[/ultimate_heading][vc_btn title=”KISOJEN KAIKKI TULOKSET” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D75558|title:Tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]