Onnistuneet Kalevan Kisat Niittomiehiltä

  [vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2898″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2907″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”2912″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading alignment=”left”]Viikonvaihteessa käydyissä Kalevan Kisoissa Lappeenrannassa Niittomiehet onnistuivat erinomaiseti. Perjantaina juostussa 1500 metrin loppukilpailussa, joka oli jälleen taktiikkajuoksu, jossa ensimmäinen viisi sataa metriä oli todella hidasvauhtista menoa. Jos samaa vauhtia olisi tultu maaliin saakka loppuaika olisi ollut päälle 4.30. Juoksussa Samuli Hussa onnistui kohtuullisesti lukuun ottamatta takasuoralla sattunut ”onnettomuutta”, jossa Samulin jalka osui Jiri Karjalaisen piikkariin tehden säären haavat. Rytmin sekoaminen ja lähes kaatuminen vei todenäköiseti kaksi sijoitusta alaspäin. Samuli rutisti loppusuoran hyvin ja sijoittui pistesijalle eli kahdensanneksi. Viime vuoden notkahduksen jälkeen Samuli on pääsemässä uudelleen tulosparannuskuntoon.

  Lauantaina käydyssä keihään karsinnassa Toni Keränen onnistui pääsemään loppukilpailuun heitettyään 71,73. Karsinta oli erittäin jännittävä loppuun saakka ja Toni onnistuikin pääsemään 15 sentin turvin sunnuntain finaaliin. Miesten 800m alkuerissä juoksivat Matias Tiiro ja Samuli Hussa. Matias Tiiron hyvät alkukesän juoksut jo osoittivat että juoksu kulkee. Taktisesti erittäin hyvän juoksun saanut Matias rutisti loppusuoralla kakkoseksi ja suoraan Finaaliin!! Viimeisellä kymmenellä metrillä Matiaksella oli jopa varaa tarkkailla tilannetta. Samuli Hussan erä oli hidasvauhtista alusta lähtien ja Sampan paukut oli ”syöty’ perjantain 1500 metrin kisassa eikä kiri irronnut enää.

  Illalla juostussa 3000 metrin esteiden finaalissa Kari Poutiainen teki jälleen taktisesti erittäin hyvän juoksun nousten koko ajan loppua kohten. Maalissa kari oli oli kahdeksantena omalla uudella ennätyksellään 9.28,86. Kevään vaikeasta harjoitusjaksosta huolimatta Kari on päässyt erinomaiseen kuntoon.

  Sunnuntaina finaaleissa nähtiin Niittomiehistä Toni Keränen keihäässä ja Matias Tiiro 800 metrillä. Miesten 800 metrin juoksu oli hidas alkuvauhdiltaan kärjen väliajan ollessa n.57 sekuntia ja Matiaksen 58 sekuntia. Toinen kierros vedettiinkin sitten”urut” auki. Matias onnistui finaalissa juosten seittämenneksi uudella ennätyksellään 1.53.67.

  Miesten keihäänheitto oli odotettu laji, johon Toni lähti karsinnan kymmenentenä eli oli viimeinen finaaliin mukaan päässyt heittäjä. Kilpailussa kolmen esimmäisen kierroksen jälkeen Toni oli seitsemäs ja pääsi jatkamaan kahdeksan parhaan joukossa. Tällä kaudella Tonin heitot ovat suuntautuneet liian ylös jolloin kaari ei ole ollut aivan optimaalinen. Viides heitto joka näytti alkuvaiheessa, että lähtee ”uimaan”olisi ollut pitkä mutta siinäkin heitto suuntautui hivenen liian ylös ja keihäs putosi noin 72 metriin lähes pystyyn! Tonin vaikean kuntoutumisvaiheen jälkeen seitsemäs tila meidän suomalaisten kansallislajissa on erinomainen saavutus.

  Kilpailukausi jatkuu ja ensi viikon keskiviikkona 14.8. Oulussa Tähtikisoissa nähdään Niittomiehet seuraavan kerran tositoimissa. Jäljellä on vielä kaikki junioreiden SM-kisat, josta ennakkoarvioinneissa on mahdollisuus useilla urheilijoilla mitaleille. SM-viestit juostaan syyskuussa Ylivieskassa jonne saamme useita iskukykyisiä joukkueita.

  Kirjoittanut: Jorma Jokela, LNMYU – valmennuspäällikkö[/ultimate_heading][vc_empty_space][vc_single_image image=”2911″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row]