Tapahtumarikas YAG -kisaviikonloppu

  [vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2827″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Lahden upea urheilustadion YAG-kisojen näyttämönä” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Tänä vuonna juniori-ikäisten YAG-kisat (Yout Athletics Games) järjestettiin Lahdessa. Limingan Niittomiesten urheilijoille jo perinteeksi muodostunut kisaviikonloppu tarjosi jälleen unohtumattomia hetkiä.

  Päällekkäisten menojen vuoksi Niittomiesten joukkue jäi suunniteltua pienemmäksi. Kisakoneeseen nousivat Saimi Lithovius, Siiri Lithovius, Emmi Rantala, Ella Nissinaho ja Pinja Pitkälä.

  Ensimmäisenä kisapäivänä juostiin T15 sarjan 4x80m aitaviesti. Vaikka itse kilpailussa oli epäonnea juoksu näytti kulkevan mainiosti kaikilla ja tämä loi uskoa ja taistelutahtoa henkilökohtaisiin lajeihin lauantaina ja sunnuntaina.

  Ensimmäisenä kisapäivänä hypättiin myös N17 sarjan korkeus, jossa mukana oli Siiri Lithovius. Hyppyteknisesti alkaa tuntuma hyppyihin löytymään ja kisassa 150 menikin varsin helposti. Myös hypyt seuraavasta korkeudesta 155 olivat mallikkaita ja ylitys oli erittäin lähellä.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Saimi Lithovius lähellä mitalia T15 korkeudessa” heading_tag=”h5″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Toinen kisapäivä oli melko kylmä ja tuulinen. Keliolosuhteet vaikuttivat erityisesti 100 metrin ja pituuden tuloksiin.

  Korkeuspaikalla Saimi Lithovius oli hyvässä vireessä. Kovatasoisessa kilpailussa mitaleille vaadittiin 162 hyppy. Saimin hyppääminen oli teknisesti hyvin hallussa ja vielä 159 ylittyi helposti ensimmäisellä. Tulos oli Saimin uusi hieno ennätys. Hypyt korkeudesta 162 olivat myös loistavia riman pudotessa vain hiuksen hienosti. Lopputuloksissa Saimi oli kisassa neljäs.

  Illan päätteeksi Ella Nissinaho hyppäsi T15 sarjan kolmiloikassa, jossa kauden paras 10,57 tuli heti ensimmäisellä hypyllä. Tulos oikeutti kisassa yhdeksänneksi. Vielä ensi vuonna Ella hyppää samassa sarjassa ja mitaleista taistellaan silloin varmasti.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2830″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2823″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_btn title=”YAG-KISOJEN TULOKSET” color=”turquoise” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D70579|title:tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”Hieno YAG-kisaviikonloppu huipentui T14 sarjan aitajuoksufinaaliin” heading_tag=”h5″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#1e73be” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Kisojen päätöspäivänä juostiin vielä pika-aitoja, jossa mukana olivat Ella Nissinaho, Emmi Rantala ja Saimi Lithovius. Aamutuimaan juostuissa alkuerissä onnistuivat kaikki mainiosti juosten omat henkilökohtaiset ennätyksensä. Saimin aika 12,53 riitti hienosti finaaliin. Ellan aika 12,96 oli myös lähellä riittää finaaliin. SM-kisaraja kuitenkin alittui molemmilla. Emmi sijoittui alkuerässään hienosti kolmanneksi ennätyksellään 13.80. Niittomiesten aitaviestijoukkue on viimeistään ensi vuonna kiven kova 🙂

  Finaali olikin sitten todella tasainen ja jännittävä. Saimi löysi finaalijuoksuun vielä yhden vaihteen lohkaisten jälleen ennätyksestään peräti 14 sadasosaa. Aika 12,39 riitti tasaisessa finaalissa neljänneksi.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”82px”][vc_single_image image=”2698″ img_size=”full” alignment=”right” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”http://http://lnmyu.fi/rantalakeusjuoksu/”][/vc_column][/vc_row]