Kestävyyskuntoa testaamassa

LNM kestävyysjuoksijat kävivät testaamassa pk 1 kauden kestävyyskuntoa Iin testijuoksussa 24.11.2018. Miesten 10 kilometrin lähdössä Jani Juntunen, Samuli Hussa ja Tuomas Aho lähtivät heti alusta liikkeelle hyvällä vauhdilla. Erittäin hyvää peruskuntokautta juokseva jani juntunen (17v.) oli kestävin ajalla 33.42, joka jäi vain kaksi sekuntia reittiennätyksestä. Samuli ja Tuomas juoksivat myös hyvin ottaen huomioon tämän hetkisen harjoituskuorman. Kestävyysominaisuuksia huimasti parantanut Johannes Helander (16v.) juoksi 36.30. Seuran kestävyysjuoksuryhmään liittynyt Joona Holappa juoksi niin ikään mainiosti 37.04. Vasta reilu vuosi sitten jääkiekosta juoksuun siirtynyt Jiri Juntunen juoksi hänelle vielä ylipitkällä matkalla ajan 40.50, joten myös Jirin peruskuntoalue on kehittynyt tosi hyvin.

Perusominaisuudet ovat kehittyneet oikeaan suuntaan ja antavat vahvistusta valitulle valmennusfilosofialle. Tavoitteena on pudottaa kevääseen mennessä ajoista 2 minuuttia, jolloin peruskestävyyspohja antaisi mahdollisuuden kehittää tuloskuntoa.

Nuoremmissa sarjoissa viidenkilometrin matkalla Aapo Mäkiniemi ja Iisakki Siira pitivät yllä erittäin hyvää vauhtia. Pojilla peruskunto on erittäin hyvällä tasolla. Seuraavan kerran harjoituskisoja juostaan 15.-16. joulukuuta jouluhalleissa, jossa matkoina 800m, 1000m ja 3000m.

Jani Juntunen

Samuli Hussa

Johannes Helander

Tuomas Aho

Muistathan Limingan Uudenvuodenjuoksun (klikkaa kuvaa).