SM-viesteissä Niittomiesten joukkueet näyttävästi esillä

  [vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1880″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_single_image image=”1900″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][ultimate_heading main_heading=”Lauantain viestit” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#dd3333″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]SM-viestien kilpailupaikkana toimi tänä vuonna upea Mikkelin Urheilupuiston kenttä, jossa tunnelmaa olikin runsaasti katsomon ollessa lähes täynnä molempina kisapäivinä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina Niittomiehiltä oli ilmoitettu mukaan kolme joukkuetta. N17 sarjan 4x100m, M17 sarjan 3x800m ja M 4x800m.

  N17 4×100 metrillä Niittomiesten joukkue Vilhelmiina Maaranto, Siiri Lithovius, Emilia Nissinaho ja Pinja Kangas oli hyvässä juoksuvireessä kuljettaen kapulan radan ympäri varmoin ottein ja sijoittuen omassa erässään kolmanneksi ajalla 52,36. Aika ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa finaaliin, johon olisi vaadittu omassa erässä aikaa 50,61. Silti aivan upea ja ehjä SM-viestijuoksu.

  Seuraavaksi oli vuorossa M17 3x800m. Tilastojen valossa joukkueella Jiri Juntunen, Johannes Helander ja Jani Juntunen oli mahdollisuus mitalisijoille jo ennakkoon ennustetussa tasaisessa viestissä. Kärkikahinoissa pojat olivatkin aivan loppuun asti, mutta joutuivat taipumaan loppumetreillä rajun taistelun jälkeen kuudenteen sijaan. Ensi vuonna sama joukkue saa ikänsä puolesta vielä osallistua samaan sarjaan, joten mitaleista taistellaan jatkossa vielä tiukemmin.

  Kisojen dramaattisimmat hetket koettiin vähän ennen miesten 4×800 metrin juoksua, kun joukkue Samuli Hussa, Tuomas Aho, Kari Poutiainen ja Eino Koivula hylättiin kisasta juuri ennen starttia. Syynä oli epähuomiossa tehty virhe joukkueen varmistuksessa ja tieto asiasta tuli sen verran myöhään, että juoksulistaa ei ollut enää mahdollisuus korjata. Harmillisesta virheestä ja pettymyksestä huolimatta ajatukset oli kasattava uudestaan jo seuraavan päivän viesteihin.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Sunnuntain viestit” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#dd3333″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Toisena kisapäivänä viestimatkoina olivat Niittomiehillä N17 4x300m, M17 4×300 ja M 4x1500m. Jännittäviä hetkiä olikin jälleen luvassa ja varmistuslistatkin tarkistettiin nyt useampaan kertaan.

  Seurahistoaa tehtiin SM-kisoissa, kun Niittomiesten joukkueet starttasivat 4×300 metrin viesteihin. Ensimmäisenä oli vuorossa naiset joukkueella Pinja Kangas, Vilhelmiina Maaranto, Siiri Lithovius ja Emilia Nissinaho. Joukkue teki jälleen ehjän suorituksen tuoden kapulan maaliin ajassa 3.00,65.

  Myös M17 joukkue venyi hyvään suoritukseen joukkueella Jaakko Honka, Johannes Helander, Eino Koivula ja Jiri Juntunen kellottaen ajan 2.40,78. Sekä miesten M17 että naisten N17 sarjoihin olivat isot seurat kasanneet kovia joukkueita mukaan ja finaalipaikoista taisteltiin rajusti. Finaaliin ei Niittomiesten ajat riittäneet, mutta upeita henkilökohtaisia venymisiä nähtiin kaikilta.

  Kisat päätti Niittomiesten osalta jännittävä miesten 4×1500 metriä. Joukkue Kari Poutiainen, Tuomas Aho, Jani Juntunen ja Samuli Hussa lähti matkaan tavoitteena hyvä sijoitus ja pysyä kärkijoukkueiden vauhdissa. Helsingin Kisa Veikot oli kisassa omaa luokkaansa, kun kovan joukkueen ankkurina kisaan lähti vielä koko kesän hurjassa juoksukunnossa ollut Topi Raitanen. Limingan Niittomiesten joukkue ylsi kilpailussa lopulta hienosti kuudenneksi heti isojen seurojen Lahden Ahkera, Joensuun Kataja, Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Turun Urheiluliitto jälkeen.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1889″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][vc_single_image image=”1887″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1894″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#dd3333″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Vaiherikas SM-viestit tarjosi jälleen unohtumattoman kisakokemuksen urheilijoille ja taustajoukoille. Hienoa olla pienellä seuralla taistelemassa rintarinnan mahtiseuroja vastaan. Ensi vuonna saadaan ainakin nuorten sarjoihin uusia joukkueita mukaan, joten SM-viesteissä säpinää riittää jatkossakin.[/ultimate_heading][vc_empty_space height=”20px”][vc_single_image image=”1897″ img_size=”full” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row]