Nuorten SM-kisoissa Niittomiehille kolme mitalia

  [vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Helander ja Juntunen SM-mitaleille Espoossa” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#eded00″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Nuorten 16 ja 17 ikäisten SM-kisat järjestettiin Espoon Leppävaaran kentällä 10.-12.8.

  Johannes Helander aloitti kisaurakan perjantaina M16 800 metrin alkuerissä, jossa voitti eränsä helposti edeten finaaliin. Finaalissa vauhti oli selvästi alkueriä kovempaa ja mitaleista taisteltiin armottomasti. Komeasti Johannes taistelikin ja saavutti kisassa loppukirikamppailun jälkeen SM-hopeaa ajalla 2.00,78. Toisena matkana Johanneksella oli sunnuntaina vielä 1500 metriä, jossa jäi vain hiuksen hienosti mitaleista sijoittuen neljänneksi.

  Jani Juntunen osallistui ensimmäisenä kisapäivänä M17 sarjan 3000 metrille. Jani oli hyvässä vauhdissa parantaen ennätystään 7 sekuntia. Loppuaika 9.07,17 riitti kisassa hienosti SM-pronssille. Kisojen päätöspäivänä Jani osallistui M17 sarjan 1500 metrille, jossa siinäkin ylsi hienosti neljänneksi.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1627″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1613″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][ultimate_heading main_heading=”Paukkerille SM-hopeaa P14 2000 metrillä” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#eded00″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Nuorten 14 ja 15 ikäisten SM-kisat järjestettiin samaan aikaan Saarijärven kentällä.

  P14 2000 metrillä Aarre Paukkeri lähti rohkealla soolojuoksulla mitalijahtiin. Hirmuista vauhtia mentiin ja jännittävien vaiheiden jälkeen Aarre ehti toisena maaliin eli saavuttaen SM-hopeaa. Samalla Aarre sai tilastoihin uuden ennätyksensä 6.07,93. Jo edellisenä päivänä Aarre hätyytteli mitalisijoja sijoittuen P14 800 metrillä viidenneksi.

  Jaakko Honka osallistui kisoissa P14 pituuteen ja keihääseen. Pituudessa pisimmät hypyt olisivat riittäneet jopa voittoon asti, mutta harmillisesti askel ei aivan osunut sallitusti lankulle ja punainen lippu heilahtikin neljästi. Kolmannen kierroksen varmistushyppy jäi lopulta pisimmäksi mitatuksi ja se riitti kisassa viidenteen sijaan. Myös keihäässä oli mitalisaumaa. Tasaisessa kisassa pronssi jäi reilun puolentoista metrin päähän.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Myös muita hyviä sijoituksia” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#eded00″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Saarijärvellä Jiri Juntunen sijoittui P15 sarjan 800 metrillä kahdeksanneksi ajalla 2.07,61. Martta Koski-Vähälä osallistui T14 sarjan kuulaan ja kiekkoon, joissa molemmissa sijoittui kymmenenneksi. Kiekossa Martta teki uuden ennätyksensä 30,15. Janette Malila sijoittui T14 sarjan korkeudessa 11:sta sivuten kauden parastaan 150. Myös 153 oli todella lähellä ylittyä. Anna Helander ja Nella Karjalainen sijoittuivat T14 sarjan joukkuepituudessa yhdeksänneksi yhteistuloksella 8,90.

  Espoossa Emilia Nissinaho sijoittui N17 sarjan 800 metrillä seitsemänneksi ajalla 2.31,21. Alkuerissä matka sujui sekunnin kovempaa. Toisena lajina Emilialla oli 3-loikka, jossa tulos 10,53 riitti kisassa sijalle 14. Pinja Kangas urakoi kolmessa lajissa N17 sarjan 100, 200 ja 400 metrillä. Juoksu kulki kesän parasta vauhtia ja 200 metrillä syntyi uusi ennätys 27,05. Aika jäi vain 6 sadasosaa välieräpaikasta. Vilhelmiina Maaranto osallistui N17 sarjan 100 ja 200 metrille, jossa ei flunssan vuoksi tällä kertaa saanut aivan tehoja irti.

  Ensi vuonna Niittomiesten SM-kisajoukkue todennäköisesti kasvaa jälleen, kun uudet junioriurheilijat pääsevät mukaan 14 sarjassa, joka on siis ensimmäinen SM-kisaikäsarja.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”1683″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_single_image image=”1676″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]