Aarre Paukkeri sävähdytti SM-maantiejuoksussa

    Limingan Niittomiesten juoksijat avasivat juoksukauden Vierumäellä maantiejuoksun SM-kisoissa. Parhaiten tällä kertaa onnistui Aarre Paukkeri M17 sarjassa juoksemalla kahdenneksitoista (12.) huippu ajalla 35.55. Aarren aika on yksi kaikkien aikojen kovimmista mitä 14 vuotias on Suomessa juossut.

    Odotukset M17 sarjassa olivat korkeat. Jopa mitalimahdollisuus oli Jani Juntusella, mutta tällä kertaa juoksu ei lähtenyt kulkemaan vaan oli väkinäistä heti ensi metreistä lähtien ja Jani jättikin leikin kesken 6 km kohdalla. Todennäköinen syy vaisuun juoksuun oli valmennusvirhe viimeisellä viikolla, jolloin harjoittelun keventäminen liian paljon kostautui ”sotkien” elimistön toiminnot. Ahti Saarela juoksi samalla matkalla ennätyksensä 38.45 sijoittuen yhdeksänneksitoista (19.).

    Miesten puolimaratonilla Tuomas Aho juoksi oman ennätyksensä 1.15,28 sijottuen kolmanneksitoista (13.). Samuli Hussa testasi kisassa peruskestävyyttä ja pääsi asetettuun aikatavoitteeseen 1.15,45. Jarkko Paukkerin kohtaloksi koitui 15 kilometrin jälkeen kovat jalkakrampit, mutta Jarkko taisteli silti maaliin saakka ajassa 1.20.08. Aiemmin päivällä käydyissä aikuisurheiluliiton mestaruuskisoissa N40 sarjassa Päivi Lumijärvi sijoittui kovatasoisessa kisassa kuudenneksi hyvällä ajalla 1.35.03.

    Seuraavan kerran Niittomiesten juoksijat starttaavat aluemestaruus-maastokisoissa 28.4 Limingan Rantakylässä.