Nuorten SM-kisoista Niittomiehille ennätykselliset kuusi SM-mitalia

Hyvinkäällä 16 ja 17 ikäisten SM-kisoissa Saimi Lithovius osallistui N16 sarjan korkeushyppyyn. Jo ennen kisaa tilastojen valossa Saimi lähti kisaan mitalijahtiin. Kisa alkoikin hyvin ja rima ylittyi aina korkeuteen 167 asti ensimmäisellä hypyllä. Tämän jälkeen rima nostettiin jo lukemiin 170 ja tämänkin Saimin onnistui ylittää toisellaan. Tulos oli samalla Saimi uusi hieno ennätys. Seuraavan korkeuden 172 onnistui ylittämään enää Keuruun Kisailijoiden Tuuli Järvinen ja näin Saimille tasokkaassa kisassa hopeaa. 

Myös Eveliina Kujala oli elämänsä kunnossa N16 sarjan 3000 metrillä ja 1500 metrillä. Kolmellatonnilla ennätys parantui hienosti yli 20 sekuntia ja kisassa mainio kuudes sija. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 11.08,88. Myös tonnivitosella kellot pysähtyivät maalissa ennätysaikaan 5.10,37. Sijoitus kisassa yhdestoista.

N16 sarjan 100 metrillä Veera Piltonen sivusi ennätystään 13.64. Puuskittaisen tuulen värittämässä N16 pituushypyssä Veeran paras hyppy kantoi 443. Myös Emmi Rantala osallistui N16 pituuteen, jossa selvästi lankun takaa lähtenyt pisin hyppy kantoin 463. Emmillä oli toisena lajina N16 kolmiloikka, jossa hänen paras hyppysarjansa sai mittaa 10,09. Myös Ella Nissinaho osallistui N16 kolmiloikkaan, jossa hänen paras tulos 10,61 jäi vain 29 senttiä karsintarajassa. Arttu Savilaakso osallistui kisoissa M17 sarjan 100 metrille ja pituuteen. Sadalla metrillä Arttu paineli kesän parasta vauhtiaan kellottaen ajan 11,82. Pituudessa oli hieman epäonnea, kun Artun pisin noin 6 metrin hyppy oli hiuksen hienosti yliastuttu. Harmillisesti kisan muut hypyt epäonnistuivat vaihtelevan ja erittäin kovan tuulen vuoksi.

Ennätyksiä ja mitaleita Kokkolassa 14 ja 15 -ikäisten SM-kisoissa

Veikka Arffman ja Kimi Keränen osallistuivat P15 korkeuteen. Veikka ylitti 150, jolla sivusi parasta tulostaan. Kimi puolestaan ylitti 166, jolla sijoittui kisassa viidenneksi. Joukkuekisassa pojat saavuttivat sm hopeaa. Molempien suorituksia voidaan pitää hyvinä vuoden kilpailutauon jälkeen. 

Anniina Jernvall osallistui T14 sarjan 100 metrille ja 300 metrille. Molemmissa lajeissa syntyivät omat henkilökohtaiset ennätykset 13,50 ja 45,25. Kovassa kilpailussa ne eivät kuitenkaan riittäneet ihan loppukilpailupaikkaan.  Mutta kun tekee omat ennätykset voi olla suorituksiinsa tyytyväinen.   

Topias Kurikka osallistui P15 sarjan kuulaan ja kiekkoon. Kuulassa syntyi tulos 13,43, jolla Topias ylsi pistesijaan viidenneksi. Tulos ei jää paljoa Topiaksen ennätyksestä ja vastaa tämän kesän tuloskuntoa. Kiekossa Topias teki ennätyksensä 42,08 , jolla hän loppukilpailussa sijoittui kahdeksanneksi.  Kiekkoennätys parani kerralla 2 metriä!  

Nelli-Lotta Karppelin osallistui T15 sarjan 800 metrille ja 2000 metrille.  800 metrillä käytiin tiukka loppukiritaistelu. Nelli-Lotta pääsi loppusuoralla ohi etukäteen pahimmaksi arvioidusta vastustajastaan Venla Virrantuomesta.  Nelli-Lotta huomasi vähän liian myöhään, että ulkokautta kiri kalkkiviivoilla yllätysvoittajaksi Elle Ceder. Nelli-Lotan aika 2:18.04 jäi noin 1,5 s ennätyksestä  2000 metrillä Nelli-Lotta taisteli hienosti itselleen toisen mitalin, pronssin ajalla 6:48.06. Kaksi sm-mitalia on mahtava saavutus.   

Aapo Mäkiniemi taisteli itselleen vahvoilla loppukireillä kaksi hopeamitalia P14 800 metrillä ja 300 metrillä. Molemmilla matkoilla omat henkilökohtaiset ajat paranivat reippaasti. 800 m käytiin suoraan loppukilpailuna. 300 metrin alkueränsä Aapo voitti uudella ennätysajallaan 39,77. Loppukilpailussa tuore ennätysaika oli kuitenkin paperia. Uudet ennätysajat ovat nyt 2.07,55 ja 38,83. Kaksi hopeamitalia uusilla ennätysajoilla on melkoinen temppu.