Nuorten sm-kisoissa Limingan Niittomiehille viisi sm-mitalia

  [vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3707″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3718″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3715″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3714″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3725″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Naantalissa mitalijuhlaa” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]14-15 ikäisten sm-kisat järjestettiin Naantalin urheilukentällä 7.8-9.8. Limingan Niittomiehistä kisoihin osallistui kuusi urheilijaa. Jere Tuulaniemi (P14 2000m), Veikka Arffman (P14 pituus ja P14 300m), Kimi Keränen (P14 korkeus), Nelli-Lotta Karppelin (T14 800m ja T14 kolmiloikka), Ella Nissinaho (T15 pituus ja T15 kolmiloikka) ja Saimi Lithovius (T15 pituus ja T15 korkeus).

  Niittomiesten osalta kisat alkoivat lauantaina 8.8. Mitalitehtailun aloitti Kimi Keränen P14 korkeudessa, jossa Kimi sivusi ennätystään 167 sijoittuen kisassa komeasti hopealle. Vielä seuraava korkeus 170 oli lähellä ylittyä viimeisellä yrityksellä.

  Saimi Lithovius ja Ella Nissinaho osallistuivat T15 pituuteen, jossa kilpailtiin normaalin kisan ohella myös joukkuekilpailu. Saimi aloitti räväkästi hypäten ensimmäisellään ennätyksensä 530. Tulos riitti kokonaiskisassa lopulta sm-pronssille asti. Myös Ella hyppäsi kisassa hienosti ennätyksensä 490 ja tyttöjen yhteistulos 10,20 riitti joukkuekisassa sm-kultaan ennen Jyväskylän Kenttäurheilijoita ja Laitilan Jyskettä.

  Päivän päätteeksi Nelli-Lotta Karppelin osallistui T14 sarjan 800 metrille, johon lähti mukaan tilastokakkosena. Heti juoksun alusta kärkikaksikko Nelli-Lotta ja Helsingin Kisaveikkojen Venla Virrantuomi lähti muulta joukolta karkuun kellottaen hurjan ensimmäisen kierroksen noin 61 sekuntia. Hurja alkuvauhti alkoi näkyä 600 metrin kohdalla ja Venla sai rutistettua hieman eroa ja vieden lopulta voiton ajalla 2.17,76. Nelli-Lotta tuli maaliin toisena kellottaen ajan 2.20,55. Nellille näin upeasti sm-hopeaa.[/ultimate_heading][ultimate_heading main_heading=”Saimi Lithoviukselle toinen sm-pronssi” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Sunnuntain kisapäivän aloitti Ella Nissinaho T15 sarjan kolmiloikassa. Ellan pisin mitattu hyppy 10,44 tuli kaukaa lankun takaa ja kolmas varmasti pisin hyppy oli harmillisesti hiuksen hienosti yliastuttu.

  Saimi Lithovius osallistui päätöspäivänä T15 sarjan korkeuteen. Saimi aloitti kisan korkeudesta 153, joka ylittyi toisella, jonka jälkeen kaikki korkeudet aina 163 asti ylittyi kaikki toisella yrityksellä. Mitalit ratkaistiin seuraavassa korkeudessa 165, jonka Saimi onnistui ylittämään kolmannellaan ja varmisti hypyllä sm-pronssia.

  Samaan aikaan hypätyssä T14 sarjan kolmiloikassa Nelli-Lotta Karppelin hyppäsi ennätyksensä 10,74 ja sijoittui kisassa kahdeksanneksi.

  Jere Tuulaniemi osallistui P14 sarjan 2000 metrille, jossa lähti tekemään ensisijaisesti uutta ennätystään. Juoksun taktiikka onnistui mainiosti ja Jerelle komea uusi ennätys 6.49,08, joka riitti kisassa sijalle 17. Ennätys parantui kertaheitolla yli kymmenen sekuntia.

  Veikka Arffman osallistui hieman aikaisemmin päivällä P14 sarjan 300 metrille, jossa kellotti ennätyksensä 41,59. Harmillisesti Veikan juoksu hetkeä myöhemmin hylättiin ratarikon vuoksi.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Pedersöressä hyviä tuloksia” heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]16-17 ikäisten sm-kisat järjestettiin samaan aikaan Pedersören urheilukentällä 7.8-9.8. Limingan Niittomiehistä kisoihin osallistui kolme urheilijaa. Anna Helander (T16 kolmiloikka), Aarre Paukkeri (P16 3000m ja P16 2000m esteet) ja Arttu Savilaakso (P16 100m, P16 pituus ja P16 200m).

  Aarre Paukkeri osallistui kisojen ensimmäisenä päivänä P16 sarjan 3000 metrille. Juoksusta tuli kovan helteen vuoksi selvä taktiikkajuoksu. Aarre onnistui juoksussa hyvin sijoittuen viidenneksi vaikean kesän jälkeen. Lauantaina Aarren matkana oli 2000 metrin esteet, joka oli kesän ensimmäinen estekisa Aarrelle. Loppusijoitus oli hyvä kahdeksas ajalla 7.01,00. Aarren kesän pääkisat ovat syksymmällä juostavat sm-maantie ja sm-maastot.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3721″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”3739″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading heading_tag=”h4″ alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Arttu osallistui kisoissa kolmeen lajiin. Satasella Arttu sijoittui omassa alkuerässään neljänneksi ajalla 11,90. Juoksu lähti hienosti ja vielä 80 metrin kohdalla Arttu taisteli erän voitosta, mutta juoksun aikana puhaltaneen vastatuulen vuoksi juoksu hieman hajosi loppumetreillä. Pituudessa Artun pisin hyppy kantoi 579, joka riitti kisassa kymmenenneksi. Vielä sunnuntaina Arttu osallistui 200 metrille. Jälleen juoksussa puhalsi navakka vastatuuli ja vei loppuajasta muutamia sekunnin kymmenyksiä. Silti kisassa Artulle uusi ennätys 24,73.

  Anna Helander osallistui T16 kolmiloikkaan, jossa onnistui kauden parhaimpaansa 10,32 vaikka hypyn alastulossa käsi osui huonosti hiekkaan vieden senttejä hypystä.[/ultimate_heading][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”TULOKSET NAANTALI” color=”pink” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D77750|title:Tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”TULOKSET PEDERSÖRE” color=”sky” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D77751|title:Tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]