Niittomiehille kahdeksan piirinmestaruutta ja useita mitalisijoja

  [vc_row][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Ensimmäinen kisapäivä” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]Limingan Niittomiehet olivat isolla joukkueella mukana Kempeleen urheilukentällä 18.7.-19.7. järjestetyissä pm-kisoissa. Lauantaina kisat alkoivat keihäänheitolla, jossa mukana olivat Niittomiehiltä Toni Keränen, Milla Koski-Vähälä ja Matias Päri. Kova puuskittainen sivutuuli häiritsi jonkun verran heittopaikalla ja se vaikutti heittojen mittoihin. Toni Keräsen pisin heitto tuulisessa kelissä kantoi 71,46, joka riitti helposti miesten sarjan piirinmestaruuteen. Milla Koski-Vähälä heitti naisten sarjassa hopealle ja samaan sijoitukseen myös naisten kuulassa. Matias Päri oli miesten keihäässä pronssilla.

  N17 sarjan pituudessa oli mukana peräti 18 hyppääjää. Saimi Lithovius oli hyvässä hyppyvireessä ja leiskaitti kolmannellaan upeasti 531, joka riitti koko kisa voittoon. Myös Anna Helander, Veera Piltonen, Janette Malila ja Pinja Pitkälä onnistuivat kisassa uusiin ennätyksiinsä.

  M17 sarjan pituudessa Arttu Savilaakso ponnisti hienosti uusille metriluvuille, kun heti ensimmäinen hyppy kantoi yli kuusimetriä. Vaikka hyppy lähti kaukaa lankun takaa mittaa hypylle tuli 607. Lankulle osuessaan hyppy olisi ollut jopa yli 630. Kisassa Artulle hopeaa. M17 sarjan sadalla metrillä Arttu sijoittui neljänneksi ennätyksellään 11,72.

  Miesten 800 metrillä parasta vauhtia piti Niittomiesten Eetu Luoma kellottaen kauden parhaansa 2.09,79. Kisassa myös hopea tuli Niittomiehille Aarre Paukkerin toimesta.

  Miesten 5000 metrillä Niittomiehistä parasta vauhtia piti Tuomas Aho kellottaen ennätyksensä 15.32,31. Tuomas sijoittui kisassa neljänneksi.[/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3681″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][vc_column_text]

  Kisojen tuplamestari Saimi Lithovius

  [/vc_column_text][vc_single_image image=”3684″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][vc_column_text]

  Lähdössä miesten 5000 metriä

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3690″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][vc_single_image image=”3691″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” onclick=”img_link_large”][vc_column_text]

  Ella Nissinaholle pm-kultaa N17 sarjan 3-loikassa.

  [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Toinen kisapäivä” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_only” line_height=”3″ line_color=”#81d742″ main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;” margin_design_tab_text=””]Sunnuntaina kisat alkoivat pitkillä kävelyillä ja korkeushypyllä, jossa mukana olivat Niittomiesten Saimi Lithovius ja Kimi Keränen. Olosuhteet olivat kisaan mitä mainioimmat ja edesauttoi hyppääjiä hyviin suoritukseen. Saimi onnistui kisassa ulkoratojen ennätykseensä 167 ja oli lähellä ylittää myös seuraavan korkeuden 170. Tuloksella N17 sarjan piirinmestaruus. Myös Kimi nosti riman uusiin ennätyslukemiinsa ylittäen 167 ja oli lähellä ylittää niin ikään myös korkeuden 170. Tulos riitti kisassa M17 sarjan voittoon.

  Niittomiesten vielä 14 ikäinen Veikka Arffman lähti kokeilemaan ensimmäistä kertaa rajua 400 metrin juoksua. Hyvä loppuaika 1.01,16 riitti kisassa neljänneksi. Sm-kisoissa matkana on Veikan ikäluokassa vielä 300 metriä, jonka Veikka juoksi jo talvella hienosti aikaan 41,56.

  Miesten 1500 metrillä Niittomiesten Eetu Luoma juoksi hopealle ennätyksellään 4.35,36. P15 sarjan 2000 metrillä Aapo Mäkiniemi juoksi ennätyksensä ja voittoon hyvällä ajalla 6,49,40. Jere Tuulaniemi oli kisassa kolmas ennätyksellään ja alittaen hienosti seitsemän minuuttia ajalla 6.59,34.

  T15 sarjassa kovinta vauhtia piti Nelli-Lotta Karppelin. Tavoitteena ollut alle seitsemän minuutin aika alittui reilusti kellon pysähtyessä aikaan 6.53,55.

  N17 sarjan kolmiloikassa voittoon hyppäsi Ella Nissinaho tuloksella 10,20. Ellan selvästi pisin hyppy oli hieman yliastuttu. Kisassa myös Veera Piltonen ja Anniina Jernvall hyppäsivät ennätyksensä.[/ultimate_heading][vc_btn title=”Lauantain tulokset” color=”info” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D77065|title:Lauantain%20tulokset|target:%20_blank|”][vc_btn title=”Sunnuntain tulokset” color=”info” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.tilastopaja.eu%2Ffi%2Fdb%2Ftulokset.php%3FCID%3D77095|title:Sunnuntain%20tulokset|target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]