Yleisurheilulisenssit kaudella 2021-2022

  Tiedote: Yleisurheilulisenssit kaudella 2021-2022

   
  Uusi lisenssikausi on alkanut. Suomen Urheiluliitto on siirtynyt lisenssien osalta https://info.suomisport.fi  -järjestelmän käyttöön. Uudessa järjestelmässä ilmoitetaan henkilötiedot ja henkilötunnukset täydellisenä.
   
  Voimassa olevan tietosuoja-asetuksen mukaan henkilötietojen käsittelyssä on oltava erityisen tarkkana kerättävän tiedon, niiden käsittelyn ja lähettämisen kanssa. Tämän johdosta jaosto on päättänyt, että jokainen urheilija/urheilijan huoltaja hankkii lisenssin itse syöttämällä tiedot Suomisport-järjestelmään ja hankkii yleisurheilulisenssin sieltä.
   
  Yleisurheilulisenssi tarvitaan, jotta urheilija voi osallistua virallisiin kilpailuihin. Virallisia kilpailuja ovat kaikki muut paitsi pienille lapsille järjestettävät ns. seurakisat.
   
  Vuonna 2009 ja myöhemmin syntyneillä lisenssi sisältää myös urheilijavakuutuksen. Vanhemmat urheilijat voivat ostaa halutessaan vakuutuksen lisänä Sporttiturvaan lisenssin ostamisen yhteydessä.
   
  Urheilujalisenssin hankintaa koskevan muutoksen myötä seuran kk-maksut voidaan pitää ennallaan. Muutoksella vapautetaan myös seuran hallinnollisia resursseja muuhun seuran kannalta tärkeään työhön.
   
  Urheilijan/huoltajan toimenpiteet, jotka suositellaan tehtäväksi pikimmiten:
   
  Mene https://info.suomisport.fi eli Suomisporttiin, jossa jokainen luo itse oman profiilin, eli Sporttitilin. Mikäli olet huoltaja, sinun tulee lisätä huollettavasi urheilijan tiedot oman ensin luomasi ID:n alle. Henkilötunnus toimii vain henkilön yksilöinnin välineenä ja sen keräämiseen palvelussa on lainmukaiset perusteet.
   
  Palvelussa on nyt jo yli 530 000 käyttäjää ja on tärkeää, että jokainen yksilöidään, jotta henkilöiden tilit eivät sekoitu – kyse on myös tietoturvasta. Hetua ei sporttitilin luomisen jälkeen käytetä enää palvelussa, vaan jokaiselle muodostuu Sportti-ID mikä toimii siitä eteenpäin yksilöinnin välineenä. Henkilötietolain (GDPR) mukaan jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus hallinnoida itse omia tietojaan digitaalisissa palveluissa. Suomisport on rakennettu siten, että henkilötietolaki toteutuu. Lisätietoja suomisport-sivuilta, johon linkki alla (vinkki: etusivulta löytyy Osta lisenssi-kohta).
   

   
  Liikunnallista kautta 2021-2022
   
  Yleisurheilujaosto